Над 50 чужди войници се качват в ТИР на летище

...
Над 50 чужди войници се качват в ТИР на летище
Коментари Харесай

Скриха 50 чужди войници в ТИР на летище София

Над 50 непознати бойци се качват в ТИР на летище София, заяви уебсайт . Няма информация за къде са отпътували, нито от кое място са пристигнали, само че буди подозрение фактът, че бойците се товарят на ТИР с българска регистрация, а не в рейс.

Ако непознатите бойци са пристигнали в България, с цел да вземат участие в учения или са част от ротация на натовски войски, за какво не се транспортират с рейс, а се крият в ТИР? По непотвърдена информация става въпрос за три ТИР-а, в които са отпътували бойците, съгласно медията.

Проверка във FlightRadar24 демонстрира, че през вчерашния ден на летище София е кацнал аероплан на Atlas Air. Полетът е CMB - редуциране от CAMBER. Тази позивна се употребява от Транспортното командване на Съединени американски щати при транспорт на бойци или военни товари. Самолетът е изхвърчал от военнoвъздушната база Al Azraq в Йордания. На идващия ден, 17 март, самолетът е изхвърчал за Франкфурт. Няма информация дали този полет има връзка с бойците, снимани да се качват на ТИР на летище София, или е съвпадане.

През последните седмици доста европейски водачи повдигнаха тематиката за допустимо изпращане на бойци от НАТО в Украйна. Френският президент Емнюел Макрон беше първият, който съобщи намерено, че не е изключено да изпрати френски войски в Украйна. Френските медии разгласиха информация за военно обучение на Френския задграничен легион и попитаха дали има връзка с изказванията на президента Макрон.

Някои страни от НАТО към този момент изпратиха военни в Украйна, съобщи полският външен министър Радослав Шикорски. Полският външен министър добави, че няма да разкрие кои страни са изпратили военните си там, „ за разлика от някои политици ".

*сн.BNEWS
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР