Над 50 човека са евакуирани от пловдивското село Трилистник, което

...
Над 50 човека са евакуирани от пловдивското село Трилистник, което
Коментари Харесай

С лодки са евакуирали хора в Трилистник, селото е без ток, следят тази нощ за мародери

Над 50 индивида са евакуирани от пловдивското село Трилистник, което е под вода поради голямата вълна от река Стряма, която потопи десетки къщи и аграрни парцели. Населеното място е без ток, тази нощ полиция ще патрулира, с цел да охранява от мародери, заяви за Дарик кметът на селото Мирчо Петров. По думите му, поради спецификата на тази част от страната, отичането наводата отвън селото ще се случи доста мъчно.

Благодарение на пожарникарите и избавителните екипи, няма потърпевши хора. Нятои от тях, както и мъчно преносимите, са били изнасяни от залятите им домове с лодки.

Ромската махала на Трилистник е напълно под вода. По информация на Дарик, част от хоратаса евакуирани незабавно в учебното заведение на прилежащо село.

Бедствието в селото е голямо. Щетите най-вероятно са за стотици хиляди лв.. Има десетки къщи под вода. Трилистник е отцепен, в селото се влиза единствено пешком, описаха още локалните. Десетки фамилии остават без къщи.

Именно неналичието на положителната съгласуваност сред институциите е еднаот аргументите, довели до тук, разяснява в ефира на Дариккметът Мирчо Петров. Той още през вчерашния ден предизвести от ефира на Дарик за заплахата от придошлата поради огромното количество превалявания от последното денонощие река Стряма, която слизайки от Балкана минава през селото.

Вторият огромен проблем е непочистеното от години корито на реката от обрасла растителност и високи дървета, и макар обещанията на институциите това да се случи още при започване на лятото, три месеца по-късно обстановката продължава да е същата и локалните да се питат река или гора е секторът на Стряма в Трилистник.

За заплахата от сходно злополучие Дарик сигнализира още през месец май, само че за жалост обещанията на институциите, че ще почистят коритото останаха единствено с прехвърлянето на топката от една на друга държавна конструкция и наставления на хартия.

Каква е обстановката все още в бедстващото село,към кого би трябвало да се обръщат хората за помощ и какво следва от тук нататък, чуйте в диалога на Искра Койчева с кмета на селото.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР