Над 50 астрономи от България, Сърбия, Украйна и Русия се

...
Над 50 астрономи от България, Сърбия, Украйна и Русия се
Коментари Харесай

Белоградчик е домакин на астрономическа конференция

Над 50 астрономи от България, Сърбия, Украйна и Русия се събраха в Белоградчик на XI-та българо – сръбска астрономическа конференция в Белоградчик.
„ Тя е юбилейна конференция, тъй като първата българо-сръбска конференция беше извършена също в Белоградчик през месец август 1998 година Програмата на конференцията включва пет сесии – първата е „ Бази данни и астроинформатика”, втората сесия – „ Слънце и Слънчева система”, третата сесия – „ Звезди и звездна еволюция”, четвъртата - „ Галактики и космология” и петата е постерна сесия ", сподели един от уредниците - проф. дфн Николай Томов.
Инициативата почнала като фантазия на младите астрономи от двете страни да обменят познания и открития в региона на астрономията. Конференцията през днешния ден е придобила доста по – необятен обсег.
„ Общуваме, разбираме се, взаимни научни проблеми решаваме. Ние сме засели семе от другарство и съдействие. Нека нашата наслада и наслаждение от тези срещи ги развиваме и занапред” – сподели различен от инициатоврите - Милан Димитриевич.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР