Над 5 милиарда евро или 45 на сто са договорените

...
Над 5 милиарда евро или 45 на сто са договорените
Коментари Харесай

Над 5 млрд. евро са договорени до момента по ОП за периода 2014-2020 г.

Над 5 милиарда евро или 45 на 100 са контрактуваните суми досега по оперативните стратегии за интервала 2014-2020 година В съпоставяне с предходния програмен интервал имаме над 25 на 100 нарастване на подадените планови оферти, 4,5 милиарда лева повече контрактувани суми, близо 3 на 100 нарастване на заплащанията.

Това е съобщил вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител... към профила по време на Годишната среща с представители на Европейската комисия за обзор на осъществяването на стратегиите, финансирани от Европейските структурни и капиталови фондове /ЕСИФ/, която се е провела през днешния ден в Министерския съвет, оповестиха от пресслужбата на кабинета. "Продължаваме интензивно да работим за намаляването на административната тежест, касаеща всички участници в системата, популяризирането на електронни документи и процеси, в това число и цялостното консолидиране на Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) в ИСУН 2020 ", отбелязал вицепремиерът Дончев.

Виктория Алиата, шеф в Групово дело "Регионална и селищна политика " на Европейската комисия, е подчертала, че през актуалната година за първи път се прави взаимен обзор на постигнатото от България през новия програмен интервал, преглежда се приносът към задачите на Стратегията Европа 2020 и се разясняват съответни рекомендации по осъществяването на стратегиите. Вторият обзор ще е през 2019 година, когато към този момент ще се приказва за реализирани знаци и оценка на осъществяването.

Участие във форума са взели също представители на Групово дело "Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ", Групово дело "Земеделие и развиване на селските региони " и Групово дело "Морско дело и риболовство " на Европейска комисия, които са отбелязали своето удовлетворение от степента на съдействие, както и напредъка, осъществен от обособените ръководещи органи на стратегиите, съфинансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове. Важно за България е осъществяването на всички предварителни условия и полученото удостоверение от Европейската комисия, както и достигнатото над 95 на 100 асимилиране за програмен интервал 2007-2013, се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР