Над 5,3 млн. лева са дарени от началото на извънредното

...
Над 5,3 млн. лева са дарени от началото на извънредното
Коментари Харесай

5,3 млн. лв. дарени за болници и апаратура

Над 5,3 млн. лв. са дарени от началото на изключителното състояние в страната. 52% от тези пари са дарени от компании за съответни лечебни заведения или за инсталация. 94% от парите са ориентирани за закупуване на инсталация, консумативи, защитни средства за личния състав на лечебните заведения. Това заяви пред БНР Красимира Величкова от Българския дарителски конгрес.

По думите ѝ съвсем всички общини в страната имат разкрити дарителски сметки.

„ Паралелно от незабавните потребности за лечебните заведения това, което се вижда като сюжет в другите страни, е, че с ограничаващите ограничения се появява и друга уязвима група – в случай че общественият патронаж в общините до момента е покривал един кръг хора, в този момент има повече възрастни хора, хора с увреждания, които имат потребност от поддръжка. Такъв вид начинания би трябвало да бъдат ориентирани и в тази посока “, добави Величкова.

Според нея сериозен запас е нужен и за подкрепяне на цивилен организации, които работят на терен с уязвими групи, и за обезпечаване на телефонни линии за психическа поддръжка.  „ Ако изчакаме още малко и занапред стартираме да се приготвяме за реакция в тази посока, напълно скоро ще бъде късно “, сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР