Над 40 училищни психолози помагат доброволно на ученици, родители, учители

...
Над 40 училищни психолози помагат доброволно на ученици, родители, учители
Коментари Харесай

Психолози помагат по телефона на учители и ученици, стресирани от пандемията

Над 40 учебни психолози оказват помощ непринудено на възпитаници, родители, учители и непедагогически експерти, уплашени от пандемията от COVID-19 , оповестяват от Министерството на образованието.

Те дежурят на безвъзмездни телефонни линии в шест регионални центъра в страната, с цел да отговорят на терзанията и демотивацията за учене в онлайн среда, да спомагат при депресивни положения в резултат на дългата изолираност и при акомодацията към присъствените занятия след нескончаем образователен развой от отдалеченост. Специалистите могат да окажат психическа поддръжка и за превъзмогване на страха от вируса или при загубата на близки хора.

МОН за трети път откри безвъзмездни горещи телефонни линии за нуждаещите се деца и работещи в системата на образованието. Освен доброволците - учебни психолози, на позвъняванията ще реагират и техни сътрудници от Националната мобилна група за психическа поддръжка към ведомството.
 Синдикат
Синдикат " Образование ": Локдаунът усили бърнаут резултата измежду учителите ни

Очакват систематизирана картина за всички европейски страни

Линиите работят от понеделник до петък от 8.30 до 16.30 часа и са отворени за всички възпитаници, родители, педагогичен и непедагогически експерти от страната. Препоръчително е да се употребяват телефонните номера в най-близкото обитаемо място. По този метод при преценка психолозите могат да насочат нуждаещите се хора към услуги за поддръжка в общността.

Организацията за даване на психическа поддръжка е основана взаимно с районните ръководства на образованието, районните центрове за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение и шефове на учебни заведения.

Предвижда се телефонните линии да са отворени до 31 март 2022 година
 75% от учителите у нас не си доспиват от стрес
75% от учителите у нас не си доспиват от стрес

Проблемите с децата и родителите изтезават най-вече преподавателите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР