Над 3000 нови свободни места ще бъдат обявени на първото

...
Над 3000 нови свободни места ще бъдат обявени на първото
Коментари Харесай

10 000 софиянчета на опашка за детска градина


Над 3000 нови свободни места ще бъдат оповестени на първото настоящо класиране, което ще се организира на 29 август. Това разгласи пред БГНЕС шефът на Дирекция „ Образование “ в Столичната община Мария Минчева.

„ Най-голям е дефицитът за децата в яслени групи. Системата демонстрира, че сред класиранията от май до края на юни се появиха нови претенденти. Основният ни ангажимент е ориентиран към децата, на възраст 3-6 годишна възраст. Тази година отчетохме, че и при тригодишните има дефицит, малко над 1500 места “, уточни Минчева и добави, че най-вече места липсват в регионите “Триадица ”, “Лозенец ”, “Красно село ”, а в последните няколко години и в регион “Витоша ”.

Тя посочи, че там където разкриват нови детски градини и групи, ще подчертават върху обезпечаването на места за тези деца.

“Предстои да осигурим и наложително обгръщане и на децата на 4 годишна възраст “, добави тя.

Минчева призна, че 10 000 деца чакат за място в детска градина в София.

„ Тук би трябвало да отбележа, че сега нямаме интеграция с частните просветителни институции. Има деца на 5 и 6 година, които попадат като чакащи, само че посещават частна детска градина или частно учебно заведение “, изясни шефът.

От думите й стана ясно още, че от 15 септември родителите сами ще преценят дали да пускат децата си в ясла или детска градина, като на децата няма да им се пишат отсъствия. За първи път децата, които след почивка се завръщат, не е належащо да носят медицински документи.

„ Единствено медицински документи са нужни за децата, които за първи път ще влязат в детска градина или ясла. Останалите могат да бъдат изпращани, без да носят медицински документи “, разгласи тя и добави, че се преценяват с напътствията на институциите, които все още нямат такива условия за посещаващите до момента детски заведения.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР