Над 3000 души, само в община Балчик, ще гласуват под

...
Над 3000 души, само в община Балчик, ще гласуват под
Коментари Харесай

Карлос Контрера от ВМРО: Кметове феодали подготвят шашми с изборите

Над 3000 души, единствено в община Балчик, ще гласоподават под строй по новопридобита адресна регистрация. Гласоподавателите ще бъдат докарани с рейсове за локалния избор на 27.10.19 година Карлос Контрера, член на Националния изпълнителен комитет на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, е внесъл сигнал до Главния прокурор, министъра на вътрешните работи и министъра на районното развиване и благоустройството по отношение на подготвяни измами по време на изборите за общински съветници и кметове на 27-ми октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Сигналът се отнася до община Балчик. Контрера е получил голям брой недоволства от поданици на град Балчик и селата в общината, че има непозволено регистрирани гласоподаватели по сегашен адрес, които в изборния ден да се появят, докарани с автобуси, и да гласоподават. Става дума за над 3000 души, които са регистрирани по по този начин известният по ИК „ сегашен адрес “, само че никой в никакъв случай тези хора не ги е виждал. В една дребна община подобен брой проведени гласоподаватели могат да преобърнат всеки един резултат.

Най-фрапатните случаи са в с. Кранево. При към 600 души, живущи по непрекъснат адрес, има към 600 души регистрирани по сегашен адрес. Има случаи, в които в една къща са регистрирани адреси на 20-30 души, което е неуместно. Стига се до там, че в парцела на общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация е регистриран изцяло чужд човек, който никой не е виждал в Кранево, освен това с мюсюлманско име.

Контрера е изискал цялостна инспекция на случая, в това число кой и по какъв начин е записал гласоподаватели в непознати парцели. Според него става въпрос за добре готова измама. В дребните общини няколко десетки или няколкостотин гласа могат да решат изборите. Обикновено сходни практики се случват в дребните общини с кметове - феодали. Карлос Контрера задава и въпроса по какъв начин началникът на районно ръководство безусловно е проспал толкоз хиляди регистрирани по сегашен адрес.

"Смятам, че този въпрос за Балчик би трябвало да бъде разследван. Няколко хиляди души регистрирани по сегашен адрес, са фактор, който може да обърне всеки избор за кмет и общински съвет. Интересното е, че са регистрирани в годините хора на кг. Според мен много от тях изобщо не са и стъпвали в Балчик. Любопитно е кой и по какъв начин ги е записал. Трябва да се проведат разпити, тъй като е допустимо в общината някой чиновник да е подписвал и подправял документи. Сигнализирах институциите, защото е редно откакто съм получил сведения, да ги внеса до способените органи. Ако желаеме почтени и транспарантни избори - всеки, който има подозрения за измами, както в Балчик, би трябвало да ги показа с институциите, които имат пълномощия да ревизират къде е истината ", заключва Контрера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР