Над 3000 души са подслушвани след незаконно дадено разрешение. Това

...
Над 3000 души са подслушвани след незаконно дадено разрешение. Това
Коментари Харесай

Хаджигенов: Над 3000 души са подслушвани след незаконно разрешение

Над 3000 души са подслушвани след нелегално обещано позволение. Това съобщи юрист Николай Хаджигенов във връзка опровержението от страна на ГЕРБ за непозволено осъществяване на подслушвания по време на митингите против основния прокурор.
Тази заран водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и част от партията дадоха ексклузивен брифинг пред медиите, на който подчертаваха върху две тематики. Една от тях беше точно тази. Борисов загатна отчета на Специалното бюро за надзор на СРС за 2020 година, като сподели, че в него написа, че през 2020 година не са установени случаи на непозволено използване на СРС-та.
„ Месеци наред се размахваха листчета, създаваше се всеобща неуравновесеност, че са се правили безобразия. В резултат, на което ние загубихме % на изборите. Вчера парламентарната комисия установи, че няма непозволено потребление на СРС-та, за което им благодарим ", сподели още той.
По думите на Хаджигенов става дума за неистини.
"Но въпросът е по кое време Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства лъже. Миналата година разгласи, че има два нелегално послушвани - Настимир Ананиев и Тихомир Василев, както и че има данни за още няколко индивида. Месеци по-късно те афишират, че такива няма. Кога са излъгали - в този момент или тогава ", попита той.
Хаджигенов добави, че са открити 928 послушвания измежду протестиращите.
"Имаме информация и за над 3000 души, които са били подслушвани с нелегално обещано позволение. Оказва се, че целия запас на Министерство на вътрешните работи е работил по този проблем. Иван Гешев също е забъркан в това нелегално обещано позволение ", добави той.
След отстраняването на основния прокурор от поста ще има следствие по случая и покачване на обвинявания, безапелационен е Хаджигенов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР