Над 300 незаконни обекта в курорта “Златни пясъци са установили

...
Над 300 незаконни обекта в курорта “Златни пясъци са установили
Коментари Харесай

Незаконни търговски обекти в курорта “Златни пясъци

Над 300 противозаконни обекта в курорта “Златни пясъци ” са открили при инспекции инспектори от Община Варна. Те са направени през 2020 и 2021 година. Павилионите и сергиите са поставяни без координиране с основния проектант на общината.

Обектите за 308, от които 276 са на " Златни пясъци " АД, а другите са на частни терени. Голяма част от тях съставляват голям брой по-малки.

" Тук можем да приказваме за стотици обекти, които са от всякакво естество. 276 са плащали наеми на " Златни пясъци " АД, а другите са на по-малки притежатели в комплекса. Проблемът е, че с изключение на презастрояването в " Златни пясъци ", позволено преди години и в този момент мъчно може да бъде поправено, в действителност курорта е високомерен от бараки и това е от десетилетия. Те са в извънредно неприветлив тип, сложени безсистемно по метод, по който в действителност те закриват гледката към морето ", изясни Иван Портних – кмет на Варна.

До ден сегашен тези обекти нямат разрешителни, сезирана е и ДНСК, само че 2 години реакция няма, добави Портних. Той прикани министъра на туризма Илин Димитров да вземе отношение по проблема, с цел да може курортният комплекс да посрещне сезона не като битак, а като курорт с национално значение.

Вижте повече в директното включване на Силвия Русенова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР