Над 300 нелегални мигранти са установени в рамките на мащабната

...
Над 300 нелегални мигранти са установени в рамките на мащабната
Коментари Харесай

Над 300 мигранти са задържани у нас за един ден

Над 300 незаконни мигранти са открити в границите на огромната акция на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и прокуратурата против незаконния трафик, която стартира през вчерашния ден. Задържани са 15 лица, формирани са над 19 бързи производства, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Тази заран полицията в Стара Загора откри следващата огромна група незаконни мигранти. След действен сигнал на 177-ия км на Автомагистрала " Тракия " е спрян тежкотоварен автомобил, в който са открити над 70 мигранти в извънредно тежко положение, обави шефът на Групово дело " Национална полиция " Атанас Илков. На 10 от тях е оказана животоспасяваща помощ като са ориентирани към здравни заведения. Шофьорът на камиона е арестуван.

" Изобретателността на трафикантите става все по-голяма, тъй че нашите дейности ще бъдат ориентирани с още по-големи старания против тях, тъй че да не позволяваме жовотозастрашаващи обстановки ", сподели Илков.

Вчера друга група от към 40 мигранти беше открита в софийското село " Чепинци ". Сред тях е имало и деца, които са се придвижвали в извънредно рискови условия.

" Усилията ни по работата против този вид незаконна активност ще продължат, както в приграничната ни територия, по този начин и по чисто действен проект по определяне и документиране на незаконната активност на самите уредници на този тип закононарушения. Този тип закононарушения носи голяма заплаха, както за транспортираните лица, по този начин и за останалите жители вследствие на разнообразни случаи на непокорство и други конфликтни моменти, в това число и за чиновниците ", означи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР