Над 300 жени са арестувани на поредния "Женски марш" в

...
Над 300 жени са арестувани на поредния "Женски марш" в
Коментари Харесай

Над 300 жени са задържани на протестното шествие в Минск

Над 300 дами са задържани на следващия "Женски марш " в Минск, съобщи Би Би Си.

Около 2000 дами с червено-бели знамена, чадъри и балони се събраха в центъра на беларуската столица преди началото на шествието. Те показват недоволството си против подправянето на изборите и не престават да упорстват за оставката на Александър Лукашенко.

Червено-белият байрак - знак за беларуския суверенитет, е формалното знаме на Беларус до 1995 година, когато Лущашенко върна червено-зеленото знаме от времето на Съветския съюз.

Първоначално силите на реда единствено следиха шествието, само че когато то стигна до комплекса "Айсберг ", чиновниците стопираха колоната. Въпреки че дамите се оптиваха да останат хванати за ръце, незнайни лица в зелени униформи и маски започнаха да ги издърпват и да ги качват в микробуси.

От Беларуската асоциация на публицистите оповестяват, че измежду арестуваните са 73-годишната активистка на опозицията Нина Багинская и журналистката Юлия Волчок.

Някои от арестуваните участнички в шествието описват, че са ги освободили, тъй като полицейските бусове към този момент са били претъпкани.

Лидерът на опозицията Светлана Тихановская настоя да бъдат освободени арестуваните, измежду които по думите й има и малолетни девойки. Тя съобщи, че ставащото е властови произвол.

Маршът на дамите е въведения към следващата всеобща протестна акция, планувана за през днешния ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР