Над 300 хил. граждани на Европейския съюз очакват възможност да

...
Над 300 хил. граждани на Европейския съюз очакват възможност да
Коментари Харесай

Над 300 хил. граждани на ЕС очакват възможност да се върнат от чужбина

Над 300 хиляди жители на Европейския съюз чакат опция да се върнат вкъщи от разнообразни места по света, заяви през днешния ден Европейската комисия.

Говорител на Европейска комисия означи, че броят пораства, тъй като от ден на ден хора оповестяват за усложнения да се приберат.

Досега по механизма за гражданска отбрана в Европейски Съюз са били върнати 2124 европейци, демонстрират данните. Комисията прикани оптимално да бъдат употребявани опциите да се пътува с търговски полети. Европейска комисия означи, че задачата за връщането на европейските жители преди всичко е на страните от Европейски Съюз.

Говорител на Еврокомисията уточни, че самолетните компании са длъжни при анулация на полет да предложат връщане на сумата по неизползваната част от билета, премаршрутиране при първа опция, или когато е комфортно за пасажера. Наскоро комисията посочи, че в случай че се избере пътешестване в комфортен миг, на пасажерите не се дължи храна и настаняване за сметка на превозвача. Комисията поучава в случаите на неспазване на разпоредбите пасажерите да се обръщат към националните комисии за отбрана на потребителите.

Еврокомисарите са разискали на седмичното си съвещание през днешния ден опциите бюджетът на Европейски Съюз да издържи на потребностите, подбудени от епидемията от COVID-19. Те са разисквали дейностите, които ще бъдат нужни за възобновяване на нормалното ежедневие, откакто епидемията отшуми.

Говорител на Европейска комисия добави, че са били разисквани също желанията на управляващите в Будапеща да вкарат строги ограничавания поради разпространяването на болестта, като уточни, че еврокомисарите показват угриженост.

По мотив желанието на Полша да не отсрочва плануваните за май президентски избори представителят съобщи, че решенията по тези въпроси са напълно на националните управляващи. Европейска комисия следи предприеманите противоепидемични ограничения във всички страни от Европейски Съюз и отбелязва нуждата те да дават отговор на европейското и интернационалното законодателство, добави представителят. /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1034)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР