Над 30 културни събития са предвидени в откриващия уикенд за

...
Над 30 културни събития са предвидени в откриващия уикенд за
Коментари Харесай

Голямото откриване: Оркестър от Матера води към...

Над 30 културни събития са планувани в откриващия уикенд за Европейска столица на културата – на 11, 12 и 13 януари.

„ Философията е всички те да стартират от пространството СКЛАД и хората лека бавно да се движат към центъра, където ще е Голямото разкриване, а по-късно и към Капана и Стария град ”, изясни Светлана Куюмджиева.

Поради тази причина, в откриващата стратегия отстъства зала „ Колодрума ”. Тя отстъства и в цялата стратегия на Европейска столица на културата следващата година. „ Засега ”, прецизираха от фондация Пловдив 2019.

Първо в СКЛАД ще бъде открита изложбата " Дим - история на тютюна ".

Марица.бг към този момент показа водещите заглавия – като спектакъла „ Евридика в подземния свят ”, който ще е в симултанен превод на британски за 50-те посетители от Европейска комисия на събитието.

Спектакълът ще е на 11 януари от 19.00 часа в Камерна зала. Публиката ще може да купи останалите 70 места на цена от 10 лв..

Същият ден, час по-рано в Балабановата къща ще бъде изпълнен „ Химн на св. Св. Кирил и Методий ” от Ференц Лист в осъществяване на проф. Д-р Ромео Смилков.

В Етнографския музей ще бъде открита изложбата „ Песента на дървото ” на която ще бъдат показани неповторими принадлежности – като железен дудук изложен на първото промишлено ревю в Пловдив и гайдата на именития артист на Родопа планина Георги Чилингиров.

Началото на мегаспектакъла „ Ние сме всички цветове ” ще стартира в 19.00 часа на 12 януари. Преди това още в 17.00 часа пловдивчани ще се насладят на музиката на италианския духов оркестър „ ДАмброзио ” - посетител от италианския град Матера. Той ще поведе част от публиката от площад „ Стефан Стамболов ” към Вавилонската кула.

Още в 16.30 часа на Главната ще бъде открита изложбата " Изкуството на свободата " с произведения изрисувани върху циментови платна от Берлинската стена.

Две " огнени трупи " - Жар Театър и Fireter ще сътворят най-голямото огнено шоу у нас до момента. На празните Пеещи фонтани те ще излязат с 20 артисти - едни в цветни, а други в бели костюми. " Подобно огнено шоу не е правено досага у нас ", разясниха от фондация Пловдив 2019.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР