Над 280 състезатели от 45 държави ще вземат участие в

...
Над 280 състезатели от 45 държави ще вземат участие в
Коментари Харесай

Над 280 състезатели от 45 държави ще участват в Европейско първенство по ветроходство в Бургас

Над 280 състезатели от 45 страни ще вземат присъединяване в Европейското състезание в клас " Оптимист ". Домакини на влиятелния шампионат по ветроходство са Яхт клуб " Порт Бургас ", Българската федерация по ветроходство и Община Бургас. Той ще се организира от 01.08 /вторник/ до 05.08 /събота/ в акваторията на Бургаския залив.

Официалното разкриване на събитието е планувано за 31.07 /понеделник/ от 19:00 ч. пред постройката на Община Бургас.

Състезателите от клас " Оптимист " ще бъдат оценени от интернационално жури, ръководител на което ще е представител на Хърватия. В комисията ще вземат участие и членове от Мексико, Турция и България.

" Пожелаваме триумф на всички състезатели, само че мощно се надяваме, че наш представител ще стане победител в регатата ", сподели Красимир Стойчев, зам.-кмет на Община Бургас, по време на конференция преди шампионата.

" Международното присъединяване е отлична опция за Бургас и неговите поданици да покажат новия образ на града. Провеждането на подобен вид събития подтиква позитивно и локалната стопанска система ", безапелационен бе Станислав Касъров от Яхт клуб " Порт Бургас " и основен арбитър на надпреварата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР