Над 28,6 млн. лева са изхарчени незаконно от държавната и

...
Над 28,6 млн. лева са изхарчени незаконно от държавната и
Коментари Харесай

Финансовата инспекция: Общини и държава са изхарчили незаконно 29 млн. лева

Над 28,6 млн. лв. са изхарчени нелегално от държавната и локалната власт. Това демонстрира инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия през четвъртото тримесечие на 2022 година. През този интервал ведомството е проверило над 232 публични поръчки като са завършили 101 финансови инспекции и инспекции.
Прочетете още
Финансовата ревизия е установила над 470 нарушавания и е съставила 269 акта за административни нарушавания. Не са извършени през интервала 21 публични поръчки или са извършени безпричинно.

Нецелево разходваните средства са над 3,6 млн. лв. като по време на инспекциите са възстанавени в бюджета 157 422 лв. от тях. Причинените вреди, а точно най-тежкото нарушаване възлизат на 791 хиляди лв. като са от тях са възобновени малко под 18 хиляди лв..

Контролните органи на АДФИ са открили 31 „ знака за машинация “. Случаите се изпратени до способените органи.

През отчетния интервал с най-голям дял (59 %) са финансовите инспекции в общини, следвани от други разпоредители с бюджет по държавния или общинския бюджет (18 %), търговски сдружения с държавно или общинско присъединяване в капитала (20 %), министерства (2 %) и други обекти (1 %).

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР