Над 2700 компании са преместили юридическите си адреси от Каталуния

...
Над 2700 компании са преместили юридическите си адреси от Каталуния
Коментари Харесай

Над 2700 компании напуснаха Каталуния

Над 2700 компании са преместили юридическите си адреси от Каталуния в други обитаеми места в Испания поради политическата неустойчивост в района, заяви в. " Периодико ", представен от ТАСС.

По информация на изданието, от 2 октомври 2745 компании са решили да " изоставен " Каталуния. Повечето от тях са били регистрирани на територията на провинция Барселона. Вчера единствено 21 предприятия са се изтеглили от района, което е най-малък индикатор за интервала на рецесията.
На 6 октомври испанското държавно управление утвърди декрет, който улеснява фирмите да трансферират юридическия си адрес на територията на страната. Изменен бе корпоративният закон, тъй че способен за сходна смяна да е управителният съвет на сдруженията. Промяната даде опция на компаниите в Каталуния да местят юридическия си адрес в друга испанска област, без да е належащо да привикват изключително общо заседание на акционерите за тази цел, напомня ТАСС.

На 27 октомври каталунският парламент утвърди резолюция за оповестяване на самостоятелна република, чието деяние към този момент бе спряно от Конституционния съд на страната. Сенатът (горната камара на парламента) на Испания утвърди настояването на Мадрид за задействане на член 155 от конституцията на кралството, който в никакъв случай преди не е прилаган и разрешава да бъде лимитирано самоуправлението на Каталуния. 

След утвърждението испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че е взето решение да бъдат отстранени водачът на Каталуния Карлес Пучдемон и членовете на неговото държавно управление. Освен това министър-председателят разпусна каталунския парламент и насрочи за 21 декември избори в самостоятелната област.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР