Над 2300 училища вече са готови да посрещнат учениците си

...
Над 2300 училища вече са готови да посрещнат учениците си
Коментари Харесай

Часове преди първия учебен ден: Какви мерки ще се спазват по време на учебната година?

Над 2300 учебни заведения към този момент са подготвени да посрещнат учениците си за първия образователен ден на следващия ден.

Тържествата за 15 септември ще са присъствени, само че навън и по друго време за обособените випуски.
Снимка: bTV
През новата образователна година децата до IV клас в това число няма да носят маски по време на образователен час. Задължителни през целия ден и на всички места остават маските за всички останали възпитаници.

Класните стаи обаче ще би трябвало да се проветряват най-малко два пъти по време тутакси и да се прави постоянна стерилизация.
Снимка: bTV
Новата образователна година стартира с малко над 30% имунизирани учители и повече от 20 на 100 преболедували COVID-19.

Мила е едно от децата, които на следващия ден за първи път ще прекрачат прага на учебното заведение си с ексцентричен букет и маска в раницата си. Маската обаче не я тормози.
Снимка: bTV
Тя танцува и хип-хоп и с неспокойствие чака срещата с първата си учителка, тъй като сама тя мечтае един ден да преподава танци.

" Не мога да си показва тъкмо по какъв начин би се случило онлайн образованието за моята щерка, тя в действителност е дете, което има потребност от обществени контакти ", споделя майката на Мила Любомира Цветкова.
Снимка: bTV
Учебната година ще започва присъствено на всички места, сподели просветителният министър, а решението за прекосяване в електронна среда ще взимат шефовете при случай на COVID-19 в клас.

" Не се справихме с имунизирането, тъй като има съмнение в обществото. Това е явно за всички. Ваксинирайте се, това избавя животи ", прикани Николай Денков.

В 51-во приблизително учебно заведение учебния звън ще чуят над 1200 възпитаници.
Снимка: bTV
" Отделни тържества за осми клас, за първи клас, всички други възпитаници ще си влязат съгласно условията с маски, ще им се мери температурата, като съблюдават обособените направления ", изясни Асен Александров, шеф на 51 СУ " Елисавета Багряна ".

" Всеки естествен човек в днешно време се тревожи за себе си, за околните си. Аз постоянно си нося по няколко маски в чантата, променям ги постоянно ", споделя Дона Николова, преподавател по БЕЛ в същото учебно заведение.
Снимка: bTV
Освен последна ревизия за ограниченията, в някои учебни заведения се организира и последна генерална подготовка за 15 септември.

Общо 58 500 първокласници се очкава да прекрачат прага на класните стаи за първи път.
Снимка: bTV
По данни на Министерството на образованието и науката повече от 700 000 възпитаници влизат в клас в цялата страна.
Снимка: bTV
Обучение ще има също в 375 български учебни заведения в чужбина. В тях са записани 32 266 възпитаници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР