Над 2220 сгради са санирани с пари от държавата. По

...
Над 2220 сгради са санирани с пари от държавата. По
Коментари Харесай

Над 2220 сгради са санирани по националната програма

Над 2220 здания са санирани с пари от страната. По Националната стратегия за енергийна успеваемост, която е най-мащабната, са актуализирани над 1755 многофамилни жилищни здания. Строителни работи се извършват по още 114, а за други 142 текат подготвителни действия. По план “Демонстрационно възобновяване на многофамилни жилищни сгради”, взаимно с Програмата на Организация на обединените нации за развиване, пилотно бяха актуализирани 50 многофамилни жилищни здания, както и с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Регионално развиване “ 2007-2013 година бяха реновирани 299 здания.

В програмата за енергийна успеваемост бяха вложени 2 милиарда лв.. Във вторник се организира първото съвещание на Националния експертен съвет за съгласуване осъществяването на Националния проект за здания. По време на събитието районният министър Петя Аврамова разгласи, че задачата е постройките да имат близо до нулево ползване на сила. Политиката на Европейския съюз за енергийната успеваемост планува държавите-членки да разработят своите нови Национални дълготрайни тактики за възобновяване на националния фонд от жилищни и нежилищни здания до 2050 година, които целят преобразуването на всички съществуващи здания в такива с съвсем нулево енергопотребление по ефикасен по отношение на разноските метод. Техническата норма изисква клас „ А “ на енергопотребление и 55% от силата да е обезпечена от възобновими източници.

„ Осъзнаваме смисъла, което тази стратегия има за обществото, околната среда и бизнеса, по тази причина обсъждаме разновидности на формата, в която тя да продължи, откакто бъдат приключени всички 2022 здания със подписани контракти за финансиране “, изясни районният министър и добави, че до тогава такива ограничения могат да се извършват със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. От 2013 година до в този момент са актуализирани 117 жилищни здания. До края на програмния интервал се чака те да бъдат общо над 600. За задачата би трябвало да се обезпечи и по-благоприятна капиталова среда за вярното използване на законодателството за енергийна успеваемост. В този развой стоят за разрешаване редица инженерни, научно-изследователски, стандартизационни и стратегически-инвестиционни задания. Целта е да се подобрят изискванията за вложения в региона на енергийната успеваемост. За всичко това е значимо съдействието сред представителите на всички институции.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР