Над 2000 мумифицирани овнешки глави и разкошна структура от Старото

...
Над 2000 мумифицирани овнешки глави и разкошна структура от Старото
Коментари Харесай

Хиляди овнешки мумии в древен египетски храм

Над 2000 мумифицирани овнешки глави и луксозна конструкция от Старото царство са открити от археолози в храма на Рамзес II в Абидос на към 435 километра южно от Кайро. Артефактите датират от преди повече от 1000 години, от Шестата династия до героичната ера, като някои находки са на възраст над 4300 години.

Археолози от Нюйоркския университет откриват и група мумифицирани кучета, диви кози, крави, елени и щраус. Предположенията са, че мумифицираните остатъци са оставени на мястото в чест на Рамзес II към 1000 години след гибелта му, оповестява египетското министерство на туризма и антиките.

„ Смята се, че овни и други животни са били употребявани като блага при на поклонението на овните в Абидос по време на ръководството на Бипид “, прецизира ръководителят на задачата доктор Самех Искандар.



В допълнение към животинските остатъци археологическият екип открива и „ голяма постройка “ с дебелина на стените към пет метра, датираща от Шестата династия на Старото кралство. Тук откривателите откриват скулптури, остатъци от дървета, кожени обувки, облекла и папируси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР