Над 200 търговски обекти – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове,

...
Над 200 търговски обекти – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове,
Коментари Харесай

НАП запечата 200 обекта за неиздадени касови бележки

Над 200 търговски обекти – магазини, питейни заведения, нощни заведения, спортни клубове, хотели, бензиностанции и даже ветеринарна клиника са били запечатани от звеното „ Фискален надзор “ на Национална агенция за приходите от началото на годината.

Според настоящото законодателство неиздаването на касова записка е съображение за запечатване за период до един месец, напомнят от приходната организация.

Освен краткотрайното затваряне на обектите, на притежателите им са наложени и санкции, достигащи до 2000 лева за всяко нарушаване, оповестиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.

От началото на зимния туристически сезон фискалният надзор на Национална агенция за приходите прави всеобщи инспекции в зимните курорти и регионалните градове, като на някои места в страната патрулират униформени чиновници. Фискалните сътрудници употребяват специфичен програмен продукт за наблюдаване от разстояние на оборотите на избрани рискови търговци, чиито доходи доста се разграничават от нормалните за съответния отрасъл и територия.

„ Засилваме контрола в зимните курорти и централните елементи на регионалните градове. Запечатването на обекти за период до 1 месец е тежка и неприятна мярка за търговците, която обаче може да бъде избегната с издаване на касова записка за всяка покупка “ сподели шефът на „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите Спас Шишков във връзка инспекциите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР