Над 200 горски служители от териториалните поделения в обхвата на

...
Над 200 горски служители от териториалните поделения в обхвата на
Коментари Харесай

Над 200 горски служители от ЮИДП се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Над 200 горски чиновници от териториалните поделения в обсега на Югоизточно държавно дружество - Сливен, се включиха

Внационалната акция " Да почистим България дружно " се включиха над 200 горски чиновници от териториалните поделения в обсега на Югоизточно държавно дружество - Сливен. В рамките на два дни бяха почистени горски територии, като бяха събрани и извозени към регламентирани сметища огромни количества строителни и битови боклуци, изхвърлени измежду природата.

Горски чиновници от Държавно горско стопанство - Айтос почистиха горските територии в региона на с. Руен. Служители от Държавно горско стопанство - Сливен и неговият шеф инж. Ивайло Русев, дружно с сътрудници от Регионална дирекция по горите - Сливен, събраха боклуци край пътя Сливен - вр. Българка. А лесовъди от Държавно горско стопанство - Тунджа разчистиха изхвърлените отпадъци край пътя към околност „ Ормана “, както и самата околност. През двата дни горските чиновници съумяха да съберат близо 400 чували с боклуци от всевъзможен тип, всички извънредно рискови и застрашаващи здравето на гората.

Всички лесовъди, присъединили се в самодейността по разчистване, се причислиха към тазгодишния апел на националната акция – „ Подай ръка на природата! “. Те споделиха, че съгласно тях са нужни доста работа и взаимни старания с жителите, с цел да се предотврати замърсяването на горски територии и пътища, посещавани най-често от туристи. Горските специалисти още един път приканват всички посетители на гората за съзнание и възприятие на отговорност, с цел да запазим природата чиста. Те имат вяра, че с тази самодейност ще имат силата да вдъхновят и да дадат добър образец на хората, които посещават горите и че опазването на природата чиста би трябвало да бъде приоритет за всеки един от нас.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР