Над 200 000 руски граждани са избягали в Казахстан за

...
Над 200 000 руски граждани са избягали в Казахстан за
Коментари Харесай

Казахстан: Над 200 000 руснаци избягаха от мобилизацията у нас, няма да ги експулсираме

Над 200 000 съветски жители са избягали в Казахстан за по-малко от две седмици, заяви вътрешният министър на Казахстан Марат Муратович Ахметжанов.

На 21 септември президентът на РФ Владимир Путин разгласи „ частична военна готовност “ на 300 000 бойци, откакто украинската войска реализира доста контранастъпление в окупирани от руснаците територии. За броени дни стотици хиляди руснаци си плюха на петите и избягаха зад граница към всевъзможни дестинации.

По изходните граници на Русия се струпаха десетки километри опашки от чакащи коли. По летищата също имаше безпорядък и доста искащи на изоставен Руската федерация.

Казахстан е една от най-предпочитаните дестинации за руснаците, които не желаят да умрат на фронта, където обстановката е кървава. „ Повече от 200 000 съветски жители са влезнали в Казахстан “, сподели Ахметжанов, добавяйки, че обстановката по границата към този момент се е „ нормализирала “.

Казахстан даде да се разбере, че няма да екстрадира в Русия жители, избягващи готовност, в случай че не бъдат оповестени за интернационално търсене. Според Ахметжанов седем руснаци са били експулсирани от Казахстан през последните две седмици - трима от тях са минали нелегално границата, а още четирима са направили дребно безчинство в Уралск.

Вече се появи информация, че поради всеобщото бягство на руснаци режимът на Путин е почнал да сформира черни описи на тези жители и при тяхно завръщане ще бъдат пращани зад решетките за измяна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР