Над 20 тона пластмасови отпадъци от Гърция, предназначени за румънска

...
Над 20 тона пластмасови отпадъци от Гърция, предназначени за румънска
Коментари Харесай

Румъния спря над 20 тона пластмасови отпадъци от Гърция, превозвани от българин

Над 20 тона пластмасови боклуци от Гърция, предопределени за румънска компания, са спрени през днешния ден от румънски гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево поради документи, които не дават отговор на настоящите законови разпореждания , съобщи организация Аджерпрес. Тежкотоварният камион, пренасящ отпадъците, е ръководен от български жител.

През последното денонощие граничните чиновници от Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево стопираха за инспекция на влизане в страната камион, претрупан с пластмасови боклуци, ръководен от 50-годишен български жител . По време на инспекциите граничните чиновници от Гюргево, дружно с комисари от Екологичната работа в Гюргево , откриха, че в транспортното средство са натоварени 20 790 кг пластмасови боклуци, натоварени в Гърция и предопределени за Румъния.

След инспекция на документите за трансграничен транспорт се откри, че те са непълни и не дават отговор на настоящите законови разпореждания, се споделя в днешно прессъобщение на Териториалния инспекторат на румънската гранична полиция в Гюргево.

Компетентните органи не позволиха на транспортното средство да влезе в Румъния и отпадъците бяха върнати на изпращащото сдружение, осведоми Аджерпрес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР