Над 20 кораба от Северния флот на Русия започнаха учения

...
Над 20 кораба от Северния флот на Русия започнаха учения
Коментари Харесай

Русия започна военни учения в Баренцово море

Над 20 кораба от Северния флот на Русия започнаха учения в Баренцово море, съобщават " Ройтерс " и " Интерфакс ".

Ученията в арктическите води сред Русия и Норвегия са част от по-широки учения, които породиха опасения, че Москва може да нахлуе в Украйна. Кремъл отхвърля да има сходни проекти.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че Русия изтегля част от войските си, които бяха струпани край границата с Украйна, след привършване на военните учения.

Струпване на съветски войски в непосредственост до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Въпреки всички спекулации, през вчерашния ден съветският външен министър Сергей Лавров поиска от съветския президент Владимир Путин още време за дипломация, защото съгласно него има късмет за разрешаване на рецесията в Украйна по дипломатически път. Държавният глава се съгласи.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски разгласи 16 февруари за Ден на единството и предизвести, че точно на този ден може да стартира съветска инвазия в страната му.

В отговор Москва разгласи, че само луди хора, лишени от морал, могат да позволен, че Русия има желание да нападне Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР