Над 20 000 руски войници са убити през последните 5

...
Над 20 000 руски войници са убити през последните 5
Коментари Харесай

САЩ: Русия е изгубила над 20 000 войници при боевете край Бахмут

Над 20 000 съветски бойци са убити през последните 5 месеца при боевете край Бахмут в Украйна. Общият брой на починалите и ранените военнослужещи от съветската войска и наемническата формация " Вагнер " доближава до над 100 000 души.

Това демонстрират анализите на Белия дом, които бяха показани от съветника на Джо Байдън по въпросите на сигурността Джон Кърби.

Половината от убитите бойци от нападението против Бахмут са наемници на " Вагнер ", измежду които има и наказани престъпни нарушители, освободени от пандизите на Русия и изпратени като " пушечно месо " на фронта.

" Опитът на Русия за зимна атака в Донбас, която трябваше да мине през Бахмут, се провали. През декември 2022 година Русия стартира огромна атака по няколко линии, в това число към Въгледар, Авдиивка, Бахмут и Креминна. Повечето от тези интервенции бяха блокирани и се провалиха. Русия не съумя да превземе каквато и да е стратегически значима територия ", сподели още Кърби.

Руската войска реализира прочут прогрес в Бахмут, само че това се случва на " ужасна цена ", а защитата на украинските сили в региона остава мощна.

Американското разузнаване счита, че Русия е изчерпала военните си ресурси и силите на военнослужещите си.

По-голямата част от наемниците във " Вагнер " са изпратени на фронта в Бахмут без задоволителна бойна подготовка, водачество или " нюх за организационно командване и надзор ".

Кърби показва, че големите човешки загуби на съветската войска за последните пет месеца са тройно по-големи от една от най-тежките акции на силите на Съединени американски щати по време на Втората международна война - борбата при Гуадалканал
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР