Над 2 милиона лева са разходите за ВиК-мрежата в града

...
Над 2 милиона лева са разходите за ВиК-мрежата в града
Коментари Харесай

Над 2 млн.лв.са осигурени за ВиК-мрежата в града и селата от община Дупница само за 2022 г.

Над 2 милиона лв. са разноските за ВиК-мрежата в града и селата, които са обезпечени от Община Дупница единствено за миналата 2022 година. Не е загадка за никой тежкото финансово положения на ВиК-Дупница, както и фактът, че без помощ от Общината на процедура мъчно би функционирало.

" Точно 2 099 703,25 лева са разходвани за календарната 2022 година. Това са средства от бюджета на общината, както и в допълнение привлечени. Сред по-големите пера са спешната замяна на тръбопровод по ул. " Орлинска " в размер на близо 600 000 лв., стихотворец заем от Община Дупница в размер на 1 000 000 лева за замяна тръбопровод в Самораново, Крайници, Яхиново. Осигурихме финансиране в размер на 409 000 лв. за рехабилитация водоснабдителната мрежа в село Джерман, хисроизолиране на контейнер в за питейна вода за село Дяково.. Отделно от това сме финансирали и поправки и замяна подземна инфраструктура на улици в града " Елин Пелин ", " Родопи ", " Баба Ната ", Трети гвардейски полк " и други. По всичко проличава, че тази процедура ще продължи ", разяснява кметът на общината инж.Методи Чимев.

Той и зам.кметът по икономическите действия Олга Китанова не престават срещите с банки по отношение на декларираното предпочитание за вдишване на заем в размер на 500 000 лв. за потребностите на ВиК. " Проведохме към този момент срещи с няколко банки. Не е елементарно да се водят сходен жанр договаряния, които са съвсем всекидневно. Сложно и мъчно е, поради обстановката, в която се намира ВиК. В договарянията с другите банкови институции като поръчител по заема сме показали точно Община Дупница. Надявам се в непосредствен интервал от време да успеем да реализираме съглашение, което да удовлетворява и двете страни ", добави инж.Чимев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР