Над 2 часа продължи пресконференцията, на която премиерът Николай Денков

...
Над 2 часа продължи пресконференцията, на която премиерът Николай Денков
Коментари Харесай

2-часов маратон на Денков и Габриел: 56% от програмата е изпълнена

Над 2 часа продължи конференцията, на която министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел направиха доклад на свършеното от държавното управление за първите 9 месеца от неговото ръководство. От думите им се разбра, че 56% от управническата стратегия е изпълнена, част от нея даже предварително, а при " стегнат и верен преход " в границите на идващите 9 месеца, в случай че ротацията бъде сполучлива, управническата стратегия може да бъде изпълнена напълно.

Денков и Габриел използваха мотива, с цел да благодарят обществено един на различен за взаимната работа. Денков особено изрази задоволството си, че точно тя ще бъде отпред на преговорния екип на ГЕРБ в идните събота и неделя диалози, тъй като по думите му " незабавно може да влезем в същината на противоречивите въпроси ". Габриел от своя страна му благодари, че е запазил градивния звук и увери, че макар компликациите " остават дружно ".

Тъкмо вицепремиерът стартира изказването си с припомняне на сложните договаряния сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ", поставили началото на кабинета " Денков - Габриел " като съобщи, че с помощта на демонстрираното " водачество, предвидливост и умеене за вдишване на отговорност " е комплициран завършек на политическата неустойчивост.

" Важно е да си припомняме тези условия, тъй като видяхме какъв брой доста може да реализираме даже единствено за няколко месеца, в случай че обединим старания. Обединените старания раждат по-устойчиви резултати, откритият разговор е най-хубавото за превъзмогване на разликите ", акцентира тя.

На самите достижения на кабинета бяха отделени не повече 15 минути, като главните акценти в тях бяха изброени в 10-минутно видео, излъчено за представителите на медиите. На министрите пък бе дадена опция вместо да отчетат свършеното до тук, да показват стратегическите си цели за идващия управнически интервал.

От изказванията на Денков и Габриел не стана изцяло ясно дали и какви имат забележки имат към работата на министрите като министър председателят само уточни, че има задания, по които има закъснение, само че го оправда с справедливи аргументи като законодателни процеси, процесите на европейско равнище и съгласувателни процедури сред обособените ведомства. Вицепремиерът от своя страна също отхвърли да навлезе в конкретика: " считам, че на този стадий това, което е значимо е да продължим да бъдем съгласни върху правилата, механизма, целите и по-късно да стигнем до персоналния състав. Следващите два дни ще бъдат основни за договарянията. Ще остана вярна на правилото, че мълчанието е злато, с цел да си дадем късмет на договарянията ", отговори Габриел.

Снимка: Агнес Методиева  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР