Над 184 хиляди електронни винетки на автомобили с румънска регистрация

...
Над 184 хиляди електронни винетки на автомобили с румънска регистрация
Коментари Харесай

Румънски шофьори изкупили над 184 000 електронни винетки

Над 184 хиляди електронни винетки на коли с румънска регистрация са продадени от 17 декември 2018 година до началото на юни т.г. От тях над 122 хиляди са за леки коли и над 62 хиляди - за тежкотоварни над 3.5 тона. Това стана ясно по време на днешната ревизия на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на Дунав мост при Русе.

Цената на продадените електронни винетки на румънски коли е на над 4,7 млн. лева Така Румъния става втората страна, чиито водачи закупуват е-винетки. На първо място е Турция.

От февруари до началото на юни тази година инспекторите на Националното тол ръководство са ревизирали 15 520 румънски жители. Наложени са 612 обезщетителни такси.

Румънските водачи избират да купуват винетки от терминали за самотаксуване, осведомиха чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " в Русе. За облекчение на пътуващите на пункта работят четири терминала и двe гишета за продажба на е-винетки, на които може да се заплати и в брой.

В почивните дни, когато трафикът е натоварен, чиновници на Национално тол ръководство, говорещи румънски език раздават осведомителни брошури на влизане в България.

Според Аврамова с началото на летния сезон продажбите на електронни винетки ще се усилват. " Данните демонстрират, че през 2018 година Румъния заема първо място измежду задграничните пазари по брой туристически визити в България - 1 377 009. Спрямо 2017-та година се регистрира растеж от 20,9% ", разяснява районният министър.

По думите й изключително през лятото в Балчик, Албена, Златни пясъци, курортен комплекс " Св. Св. Константин и Елена " и Слънчев бряг обичайно идват доста румънски посетители. Закупуването на електронни винетки може да стане през интернет - от уеб страниците www.bgtoll.bg, www.vinetki.bg и www.xn--1-7sb.bg. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР