Над 18 хиляди привърженици изпратиха четирикратната шампионка в Националната баскетболна

...
Над 18 хиляди привърженици изпратиха четирикратната шампионка в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Над 18 хиляди изпратиха Сю Бърд в последния й мач от редовния сезон на ЖНБА

Над 18 хиляди последователи изпратиха четирикратната шампионка в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати за дами (ЖНБА) Сю Бърд, която разгласи края на дългата си и сполучлива кариера, написа организация Ройтерс.

Бърд изигра последния си мач от постоянния сезон със Сиатъл Сторм и макар че има късмет още веднъж да излезе на игрището на " Клаймът Пледж Арина " в плейофите, рекордните 18 100 души се явиха в залата и скандираха " Благодарим ти, Сю ".

" Честно да ви кажа, не съм подготвила нещо специално за този момент. Не знам и как да се подготвям за това нещо. Просто искам да ви благодаря от сърце и да ви кажа, че съм безкрайно благодарна за подкрепата ", каза петкратната олимпийска шампионка със САЩ пред феновете в залата.

41-годишната Бърд не стигна до съвършеното прощаване, откакто Сиатъл отстъпи на Лас Вегас Ейсес с 81:89, само че тимът по този начин или другояче към този момент си бе обезпечил място в плейофите. Баскетболистката на Сторм, която има 13 участия в " Мача на звездите ", приключи с 9 точки, 6 асистенции и 4 извоювани битки.

Бърд, която бе подкрепяна от трибуните от годеницата си и двукратна футболна международна шампионка Меган Рапино, е играла в ЖНБА в 21 от 26-те години битие на шампионата. След мача тя сподели пред кореспонденти, че се надява спортистките в Съединени американски щати скоро да спрат " да играят за трохи ".

" ЖНБА направи огромна крачка напред в последните години, защото продуктът увеличи доста качеството си ", добави тя.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР