Над 160 вида месни и млечни продукти. Две производствени предприятия,

...
Над 160 вида месни и млечни продукти. Две производствени предприятия,
Коментари Харесай

Семейството на Димитър Маджаров – пример за успешен бизнес модел

Над 160 типа месни и млечни артикули. Две индустриални предприятия, европейски документи и 20 оценки. Износ на 4 континента. Зад всичко това стои 30-годишната история на марката „ Димитър Маджаров “.
Каква е формулата на триумфа
Качество и достоверен български усет, акуратен асортимент на суровина, нови артикули, вложения в технологии и рационализация – на това се дължат доста от достиженията на Димитър Маджаров. Семейните полезности също са част от рецептата за триумф. „ Произвеждаме храна за нас, за нашите деца и внуци, и за всички българи. Издигаме качеството в фетиш “, декларира предприемачът. Затова и някои от продуктите му към този момент са нарицателни имена – луканка „ Маджаров “, пастърма, филе „ Елена “, кайсерован врат „ Тракия “. Всичко, създадено от Димитър Маджаров, е единствено от свежо месо. За млеката и млечните артикули също се употребява единствено свежа суровина – българска, от подбрани снабдители, без консерванти. Димитър Маджаров е първият, който предлага на българския консуматор бели саламурени сирена и кашкавал от четири типа мляко. Той пръв пуска на пазара месни артикули (серията „ Качествен живот “), в която вместо известни консерванти се употребява естествена закваска. Тази година пловдивският предприемач влага и 500 000 евро в прясно мляко, с което даде поръчка за водачество в още една продуктова линия.
Продажбите на Маджаров у нас и зад граница бележат растеж
Въпреки сложните пандемични години, ръководената от Димитър Маджаров компания регистрира растеж на продажбите в България. Ръст бележат и продажбите зад граница. Те към този момент са 12%, като проектите на фамилната компания са да доближат 25-30% от оборота. Най-голям е растежът в износа на краве и овче сирене, краве кисело мляко, кашкавал. Нараства търсенето на бели саламурени сирена от овче и козе мляко, както и на обичайни артикули като луканка, колбас „ Бургас “, българско кисело мляко, кашкавал, суджук.
Предимствата на фамилния модел на ръководство
В развиването на фамилния бизнес вземат участие Димитър Маджаров, брачната половинка му Юлия и двете им деца. Освен за месните артикули, Димитър дава отговор също за банките и вложенията. Юлия управлява производството на млечни артикули. В одобряването на фамилния бранд интензивно взе участие и второто потомство от фамилия Маджарови. Дъщерята на предприемача Станислава е заместник-управител и дава отговор за маркетинга, дистрибуцията, износа. Синът Филип въпреки да има компания в друга сфера, също е зает в фамилния бизнес – посредством финансови препоръки. Отговорността към другите, към работата, към продуктите и към това да си почтен на пазара са се предали от едното потомство на другото.

„ Най-важните въпроси обсъждаме и решаваме дружно. Начинът ни на ръководство е по-лесен точно тъй като сме семейство – има естествено обединяване, грижа един за различен, общ интерес “, разяснява Димитър Маджаров. Димитър и Юлия Маджарови се надяват второто потомство мениджъри да издигне бизнеса на още по-високо равнище: на трапезата на всяко домакинство да има няколко обичани артикули на марката. От семейство Маджарови за останалите фамилии у нас и в чужбина.
Бизнесът като семейство
„ Димитър Маджаров “ е и екип от 320 индивида – началници на произвеждане, технолози, майстори-месари, колбасари, експерти по млякото, виновни служащи. Ръководителите на другите равнища всеки ден възпламеняват хората по този начин, че всички дружно да оферират на клиентите хубава храна. Петнадесетина индивида работят във компанията над 25 години, с което Маджаров доста се гордее. „ В работата и в живота ние сме това, в което имаме вяра и това, което вършим “, изяснява той. Семейството на Димитър Маджаров в действителност знае какво прави. И го прави със сърце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР