Над 1500 влака са преминали през Централната гара на София

...
Над 1500 влака са преминали през Централната гара на София
Коментари Харесай

По зрителски сигнал: Спазват ли влаковете разписанието си?

Над 1500 влака са минали през Централната гара на София от началото на август, като 88 от тях са тръгнали със забавяне. За такава обстановка ни алармира зрителка, на която се постанова всеки ден да дава пояснение, за какво закъснява за работа. Спазват ли влаковете разписанието си или забавянето е процедура - вижте в идващия репортаж.

Хриска е шеф в музикален център в Пирдоп. Работи най-вече с деца, които заран би трябвало да посреща и всяко забавяне на влака за нея е сериозен проблем. Пътува всеки ден по линията София - Бургас, само че съвсем в никакъв случай не стига в точния момент, тъй като влакът не потегля по разписание.
Хриска Кожухарова, шеф на музикален център в Пирдоп: Аз повече от четири години употребявам тази линия и този трен непрестанно закъснява. Не може по този начин!
Бързият трен по линията София - Карлово - Бургас би трябвало да потегля от Централна гара в 7:15 сутринта. В четвъртък още веднъж закъснява и напрежението ескалира.

Хриска Кожухарова - шеф на музикален център в Пирдоп: 20 минути преди потегляне се открива,че в композицията има вагон, който е за Варна, а не за Бургас. Пристига машина, която стартира един по един да разкачва вагоните, с цел да освободи вагона за Варна. Всички пасажери слизат, ругани бяхме от бригадата, която обслужваше влака.
Тези маневри водят до забавяне на влака с половин час. От БДЖ обясниха за " По света и у нас ", че в съответния случай е имало техническа щета и че по принцип влаковете потеглят по разписание.

Виктор - ватман: Казвам ви напълно съществено, не закъсняват никакви влакове! Абсолютно в точния момент потеглят съвсем всички влакове. На 90%.Тръгва на време. По някой път се вършат закъснения, само че най-много 5-10 минути.Надя: Закъснява с 20-25 минути, с 15 минути. Доста постоянно закъснява и не е единствено този трен.
По информация на БДЖ от началото на месец август влакът София - Карлово- Бургас е закъснявал три пъти. По време на нашата инспекция - композицията потегли в точния момент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР