Над 150 запитвания са постъпили заради незаконните погребения в гората

...
Над 150 запитвания са постъпили заради незаконните погребения в гората
Коментари Харесай

Над 150 запитвания заради незаконните погребения в гората край София

Над 150 запитвания са постъпили поради противозаконните погребения в гората край София, осведоми Нова тв.

Новите шест тела, които бяха открити в гората край село Клисура доведоха до нова вълна от обезпокоени близки на покойници. На място проверяващите екипи не престават да събират доказателства за противозаконни погребения, проведени от арестувания траурен сътрудник.

Общият брой на откритите тела досега е 13. Работник на арестувания траурен сътрудник е изкопавал противозаконните гробове. Именно той води проверяващите до мястото в понеделник.

Откритите през вчерашния ден трупове са след следствен опит, оповестиха от Районната прокуратура в София.

„ Свидетелят, на който обвиненият Енев е плащал избрана сума пари, а точно 100 лева, е следвало да уточни къде в границите на гробищния парк в Банкя е изкопавал съответните гробни места ”, съобщи Невена Зартова, прокурор в Районната прокуратура София.

Към момента не е ясно дали откритите тела са на мъже, или на дами. В Прокуратурата обаче не престават да получават сигнали от хора, чиито близки са умряли, само че липсват в регистрите за кремация.

„ За момента са получени 4 сигнала, като 3 лица от тях към този момент са разпитани. Предстои да бъде разпитано и 4-ото лице, само че аз допускам, че предвид на огромния публичен отзив такива молби ще не престават да бъдат подавани ”, разясни Зартова.

Издирването на информация в Софийския крематориум за умряли също не стопира. И то освен за покойници, поверени на тази погребална организация.

„ Откакто гръмна случая предходната седмица, минимум 150 индивида звънят дневно, с цел да ревизират за техни близки. При нас не са вписани сред 10 и 20 души ”, разяснява Михаил Кръстев, действен шеф на „ София крематориум ”.

Заради неналичието на единна система, от тук поучават околните да потърсят и в другите 2 крематориума у нас - в Пловдив и във Варна. Предвид огромното разстояние обаче до Варна стигат единствено единични случаи.

„ За страдание би трябвало да отчетем, че за може би десетина случая, установихме, че няма съвпадения за търсения мъртвец. Щом го няма в Пловдив, в София и във Варна, значи за жалост е някъде по неговите схеми ”, разяснява Калин Послаников, представител на крематориума в Пловдив.

През 2022 година Георги Енев не е употребил услугите на крематориума в Пловдив нито един път, сочат данните им. Полицията разпитва и локални в село Клисура.

„ Един комшия ми се обади във вторник, тъй като седмица преди този момент в двора му неговото куче докарало кост. Те са се учудили, само че решили, че е от животно и я метнали в дерето ”, описа кметският наместник на Клисура Камелия Димитрова.

Назначени са и голям брой ДНК експертизи, които занапред ще бъдат направени. От Районната прокуратура в София са поискали информация от крематориума в столицата за това какъв брой действителни кремации са направени от погребалната организация на Енев. По информация от източници на NOVA от 2013 година досега е имало към 240 кремации. Справка е изпратена и от крематориума в Пловдив.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР