Над 150 е броят на опасните къщи в централната част

...
Над 150 е броят на опасните къщи в централната част
Коментари Харесай

Над 150 опасни къщи в центъра на София

Над 150 е броят на рисковите къщи в централната част на София. Някои от тях се срутват заради съществуването на изкопни действия в съседство, където ще изникнат нови постройки. Такъв е образецът на ул. „ Братя Миладинови”, където вследствие на приготовление на терен за полагане на основи на нова постройка стена от къщата в съседство се е срутила и към този момент близо седмица не са подхванати ограничения.

Най-честата причина за сриването на къщите е, че не се стопанисват от притежателите им. Сред главните проблеми е, че инспекция на структурата на парцела от вътрешната страна може да се направи единствено в случай че има единодушие на притежателите. „ Това прави нещата доста сложни. Работата на комисията става съвсем невъзможна. В момента чиновниците от отдел „ Незаконно строителство” работят по 50 сходни преписки”, споделя преди bTV Савина Савова, кмет на регион „ Възраждане”.

Съседи дефинират метода на строителство като „ див”. „ Тук номерът е да се вземат авансово едни пари „ на зелено”. Сградата да се докара на недодялан градеж донякъде”, допускат те.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР