Над 150 000 преподаватели организираха протестно шествие в португалската столица

...
Над 150 000 преподаватели организираха протестно шествие в португалската столица
Коментари Харесай

Протести обхванаха Западна Европа

Над 150 000 преподаватели проведоха протестно шествие в португалската столица Лисабон, с цел да упорстват за възстановяване на изискванията на труд и увеличение на заплатите. Това е евентуално най-голямата сходна проява в Португалия, съобщи Марио Ногейра, общоприет секретар на профсъюз.
" Мизерни заплати, безчовечен работни графици, това е действителността на нашата специалност ", съобщи 64-годишният преподатател Аугущо Фигейро. 
Заради непривлекателността на специалността няма млади учители. В продължение на шест години заплатите им са били замразени поради финансовата рецесия от 2008 година и те упорстват за нарастване, тъй че заплатите им да се изравнят с тези в други браншове. В момента месечното заплащане е сред 1100 и 2000 евро.
Португалия е една от най-бедните страни в Западна Европа и над 50% от служащите получават под 1000 евро на месец. Минималната заплата в страната е 760 евро.
Един на два полета е анулиран на парижкото летище " Орли ", а летището в Тулуза прекрати работа - авиодиспечерите стопираха работа на фона на мобилизацията против пенсионната промяна, макар че синдикатите не бяха призовали за протестни дейности. Засегнати бяха полети по вътрешните линии и полети до страни от Шенгенската зона. Летище " Шарл де Гол " не бе наранено от стачните дейности.
Протест на анархисти в Милано прерасна в яростни конфликти с полицията, оповестява " Ти Джи ком 24 ". Те изпочупиха витрини на банки, замеряха с разнообразни предмети публицисти. Недоволните упорстваха за смяна в затворническия режим на анархиста Алфредо Коспито. Той излежава присъда от 30 години за две набези, като е при доста непоколебим тъмничен режим, прилаган единствено за мафиотски босове. >  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР