Над 15 години близки приятели на руския президент Владимир Путин

...
Над 15 години близки приятели на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Близки на Путин финансират Кабаева с милиарди

Над 15 години близки другари на съветския президент Владимир Путин оказват помощ финансово на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева.

Разследване на център " Досие " *, базирано на данни от Росрегистър, демонстрира, че Кабаева, баба й, майка й и сестра й имат 10 жилища в Москва и Санкт Петербург, както и терени и вили в Московска област и Сочи. Общата им пазарна стойност е към 2,5 млр. рубли. Сред великодушните донори са Пьотр Колбин /приятел на Путин от детство/, който подарява на бабата Анна Зацепилина две жилища на " Арбат " в Москва, Генадий Тимченко /приятел на Путин от 1990-те, считан за един от ковчежниците му/, който се регистрира с апартамент в Петербург, а Григорий Баевски /партньор на Аркадий Ротенберг, прочут като " брокера на приятелите на Путин " / дава сектор в Рубльовка и жилище в Москва.

Кабаева употребява и активи, които официално не й принадлежат. През април The Wall Street Journal писа, базирайки се на служители от Съединени американски щати и Европейски Съюз, че някогашната спортистка неведнъж и задълго отсяда във вила с вертолетна площадка в окръг Колони, на брега на Женевското езеро. Сградите тук са историческа полезност, а цената им доближава 70-80 милиона $. Проверка на " Досие " демонстрира, че в региона има единствено една вертолетна площадка и тя се намира близо до имението, купено от Генадий Тимченко. Площадката е част от имението, наречена вила Hauterive. Днес това имение е разграничено на две елементи, едната от която бе оповестена за продажба напролет на 2022 година за 75.5 млн. $. Пред " Досие " имотният брокер, занимаващ се с продажбата, удостоверява, че на терена има вертолетна площадка. До данни на уеб страницата за следене на полети ADS-B Exchange, от 2016 година до момента тук са кацали пет частни вертолета, като четири от тях са свързани с компанията Swift Copters, работеща основно с клиенти от Русия, написа " Досие ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР