„Над 1200 пропагандни материала са били публикувани всеки месец от

...
„Над 1200 пропагандни материала са били публикувани всеки месец от
Коментари Харесай

Майдел: Приехме мерки за борбата с терористичното съдържание онлайн

„ Над 1200 пропагандни материала са били оповестени всеки месец от Ислямска страна, което е предиздвикало над 50 хиляди души, измежду които и 5 хиляди европейци да изоставен дома си и да се причислят към терора. В Комисията по вътрешен пазар приехме мнение, с което вършим тъй че терористичното наличие онлайн да става все по-трудно налично до цялостното му изгубване. “, разяснява българският евродепутат Ева Майдел директно след гласуването в понеделник, 4 март 2019 година

В мнението си Работната комисия по вътрешен пазар и отбрана на потребителите, на която Ева Майдел е член и докладчик по досието за групата на ЕНП, показва значимостта на трансграничното съдействие. „ Уебсайтовете в множеството случаи са налични от всяка точка на Европейски Съюз. Независимо дали сте в България, Испания или в Холандия - можете да влезете в съвсем всеки уеб страница. Следователно е доста елементарно наличие на испански да вземем за пример, в което се изяснява организацията на терористичен акт, да бъде в холандски уебсайт, където възможностите да бъде намерено от органите на реда да са по-малки заради езиковата преграда. В Комисията по вътрешен пазар подсилихме опцията която и да е страна членка, в тази ситуация Испания, непосредствено да се свърже с уеб страницата и да изиска унищожаване на наличието, като по едно и също време с това осведоми холандските органи на реда “, разясни българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Становището на Комисията по вътрешен пазар ще послужи на Комисията по гражданските свободи като основа за спомагателни разисквания, след което ще бъде утвърдена окончателната позиция на Европейския парламент. „ Според изследване на Евробарометър над 65% от хората считат, че интернет не е безвредно пространство, а над 90% от интервюираните са на мнение, че премахването на незаконното наличие е значима задача. В Европарламента работим за оправдаването на тези упования на жителите “, добави още Майдел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР