Над 120 души бяха арестувани в Пакистан, след като линчуваха

...
Над 120 души бяха арестувани в Пакистан, след като линчуваха
Коментари Харесай

Линчуваха шеф на фабрика, пребиха го и го изгориха


Над 120 души бяха задържани в Пакистан, откакто линчуваха обществено и убиха началник на локална фабрика, оповестиха международните медии. Ужасяващият случай е станал в петък в град Сиалкот, намиращ се в североизточната част на многолюдната мюсюлманска страна.

Полицията води следствие по случая. Основната версия е, че шефът на фабриката, който е от Шри Ланка, е бил погубен за осквернение. Нападателите са пребили до гибел мъжа, след което са изгорили тялото му. Говорител на локалната полиция съобщи, че „ няма информация за повода за този инцидент”, само че се счита, че началникът на предприятието е направил осквернение.

Богохулство е една от дребното аргументи в Пакистан, която може да накара навалица да извърши сходно злокобно ликвидиране. Работници във фабриката са обвинили жителя на Шри Ланка в опозоряване на пророка Мохамед. Говорител на полицията сподели, че са задържани 120 души, в това число един от основните обвинени. В обществените мрежи са били качени фрагменти от злокобното ликвидиране на улицата.

Съществува и друга версия за убийството. Някои от служащите се оплаквали, че техният началник е доста непоколебим, и употребявали религиозната причина, с цел да се отърват от него. Пакистанският министър председател Имран Хан разказа офанзивата като „ позор за Пакистан”. Той прикани виновниците да бъдат осъдени с цялата суровост на закона. Началникът на пакистанската войска, както и редица политически и религиозни водачи, също осъдиха бруталното ликвидиране. Обвиненията в осквернение постоянно се употребяват в страната за споразумяване на персонално възмездие.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР