Над 110 малки състезатели от цялата страна са заявили участие

...
Над 110 малки състезатели от цялата страна са заявили участие
Коментари Харесай

Най-добрите малки шахматисти ще се състезават в Стара Загора

Над 110 дребни състезатели от цялата страна са декларирали присъединяване в четвъртото издание на Международния детски шампионат по типичен шахмат, който ще се организира в Стара Загора от 19 до 21 януари. Сред тях са и най-силните деца шахматисти. Очакват се посетители от Румъния и Македония, оповестиха от пресцентъра на Общината.

Участниците са разграничени в две съществени възрастови групи – до 8 и до 14 години. Резултатите във втората група ще са годни и за международната класация по шахмат.

Стара Загора е показана от 12 деца от шахматен клуб „ Траяна 2011 “ и трима ученици на клуб „ Тракийско конче “ при читалище „ Г. Бакалов “. Сред очакванията на домакините в тази конкуренция е и осемгодишната Фабиана Костадинова, републикански първенец по блиц за предходната година.

Двубоите ще се играят по швейцарската система. Освен медали, спечелилите ще получат по един смарт телефон и купа, а на класираните до трето място ще бъдат връчени медали.

Шахматната конкуренция по типичен шах за деца се провежда за четвърта година от Община Стара Загора и шахматен клуб „ Траяна 2011 “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР