Над 11 тона канабис са иззети при мащабна акция на

...
Над 11 тона канабис са иззети при мащабна акция на
Коментари Харесай

Над 11 тона канабис са иззети при мащабна спецакция на територията на Благоевград

Над 11 тона канабис са конфискувани при огромна акция на територията на Благоевград. Съвместна профилирана полицейска интервенция е извършена на 1 и 2 октомври, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В хода на интервенцията в днешния ден е арестуван 41-годишен мъж от с. Илинденци, престъпно проявен. При претършуване в дома му са открити и конфискувани близо 57,1 грама изсъхнал канабис и електронна везна, по която направения полеви наркотест е отчел следи от канабис. В съседен парцел, употребен от него, са открити към 12 полусухи канабисови растения с общо тегло към 1400 кг, а наоколо до къщата – чувал с към 4,400 кг изсъхнал канабис, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

При взаимните дейности в равнища в местността Бранището служителите на реда намерили засадени 11 растения с общо тегло към 89 кг и почти 78 полусухи растения с общо тегло към 20 300 кг, положени да се сушат. След изработен полеви тест всички растения са реагирали позитивно на канабис.

Същевременно полицейски чиновници на РУ-Сандански направили процесуално-следствени дейности в региона на местността Дигнен камен, където разкрили две ниви, засадени с общо 1469 растения, с тегло 11400 кг, реагирали позитивно на канабис при осъществения полеви наркотест.

На други 54 канабисови растения, с общо тегло към 108 кг, попаднали техни сътрудници от РУ-Петрич при претършуване на равнища в обезлесен сектор в местността Дурчовец.

Ден по-рано чиновници на РУ-Банско засекли на ул. “Георги Бенковски “ в града 22-годишна локална жителка, от която иззели две полиетиленови пликчета с към 3,22 грама амфетамин. В хода на работата по случая те претърсили и жилището й, където намерили още 3,32 г от същата дрога. Последвало задържането й в полицейския арест. Работата по формираните по формираните по случаите досъдебни производства продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР