Над 11 000 лева са приходите през юли само от

...
Над 11 000 лева са приходите през юли само от
Коментари Харесай

Няма по-сладка схема от държавната! Община Варна прибра 11 бона от шофьори, паркирали безплатно

Над 11 000 лв. са приходите през юли единствено от краткотрайно паркиране в синята зона във Варна. Това заяви шефът на общинското дружество „ Общински паркинги и синя зона “ Младен Иванов след края на съвещанието на правната комисия към локалния парламент. „ Очаквам след 13-ти август, когато действително ще проработи зоната и ще се постанова техническо средство вид „ скоба “, тези доходи да са малко по отношение на това, което сме възнамерявали “, добави той, представен от Петел бг.

По думите на Иванов към момента има много извършители и погрешно спрели коли, само че спрямо преди месец са в пъти по-малко. „ Това ми дава съображение да имам вяра, че след няколко месеца ще виждаме единствено вярно паркирали коли в зоната “, посочи шефът на общинското дружество.
Пред съветниците той изясни за какво по сегашен адрес човек не може да се записва за локално платено паркиране. „ Използвахме опита на Бургас и София, които имат горчив спомен в това отношение. В морския град да вземем за пример доста от жителите на кв. „ Меден рудник “ са представяли фиктивни контракти за наем и са употребили правото, а задачата е единствено живущите в обсега на синята зона да могат да паркират с преференции “, сподели Иванов.
Една от тематиките на днешното съвещание на правната комисия беше точно синята зона. Съветниците бяха осведомени с настояването на шеф на варненска компания за преразглеждане на режима за таксуване за представителите на бизнеса в зоната. Бизнесменът упорства за понижаване на цените за служебния абонамент и за облекчения в случаите, в които компанията е купила няколко карти за платено паркиране.
В отговор Младен Иванов съобщи, че с цел да може да се предложат промени в Наредбата за организацията и придвижването на територията на Община Варна, е належащо синята зона да има история.
„ Няколко месеца след действителния й старт ние ще можем да създадем справедлив разбор. Поемам ангажимент тогава да провеждам среща с представителите на бизнеса и да обсъдим обстановката, и в случай че има оферти за корекции, те да бъдат навреме импортирани за разглеждане в Общинския съвет “, уточни Иванов. Той сподели още, че в най-скоро време следва да бъде оповестена публичната поръчка за новите „ паяци “, електрическите автомобили и хибридните коли за Оперативна програма „ Общински паркинги и синя зона “.
На днешното си съвещание съветниците от правната комисия утвърдиха нова разпоредба за привличане и поощряване на вложения с общинско значение във Варна. Приети бяха и промени в Наредбата за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество. Окончателното гласоподаване на документите следва на идващото съвещание на Общински съвет - Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР