Над 1000 протестиращи срещу президента на САЩ Доналд Тръмп се

...
Над 1000 протестиращи срещу президента на САЩ Доналд Тръмп се
Коментари Харесай

Протестиращи се събраха край Белия дом

Над 1000 протестиращи против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се събраха на площад "Животът на чернокожите има значение ", близо до Белия дом, а стотици други проведоха шествие в центъра на американската столица, като от време на време пречеха на придвижването и хвърляха фойерверки, съобщи Асошиейтед прес.

Протести имаше и в други градове от Сиатъл до Ню Йорк, само че в часовете след затварянето на изборните секции в страната нямаше признаци за съществено принуждение или всеобщи безредици. Резултатът от изборите към момента е неразбираем.

Протестите във Вашингтон като цяло са мирни, хора скандират "Чии улици? Нашите улици! " и "Ако ние не получим правдивост, те не получават мир! " Групи младежи танцуваха на улиците под аплодисментите на събралите се и бяха ситуирани огромни плакати, на един от които написа "Тръмп лъже от самото начало ".

Националната армия в Орегон беше сложена в подготвеност поради митингите. Кметът на Портланд Тед Уийлър съобщи в Туитър, че няма да се толерират принуждение, закани или заличаване на непозната благосъстоятелност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР