Над 100 случая на заразни заболявания са регистрирани в област

...
Над 100 случая на заразни заболявания са регистрирани в област
Коментари Харесай

Внимание! РЗИ съобщи кои болести върлуват във Враца

Над 100 случая на заразни болести са регистрирани в област Враца за последната седмица, оповестяват от Регионалната здравна ревизия. 
Най-голям е броят на вируса COVID-19. За интервала 24-28 октомври новите случаи са 102, регистрират здравните управляващи. Поставените дози ваксина през предходната седмица са 13. 
Освен ковид, засечени са още няколко заразни болести, които върлуват в региона. Един гражданин се е разболял от туберкулоза, регистрират от РЗИ. Регистрирани са и 3 случая на болни от варицела. Друго заболяване, следено от здравните управляващи, е колиентерит, като има един инфектиран. Това е инфектиране на тънкото черво, провокирано от бактерия и визира най-вече кърмачета. 
Здравните управляващи оповестяват и за пациент с така наречен парализа на Бел. Тя съставлява инфектиране на лицевия нерв, което води до краткотрайна неспособност за надзор на мускулите от засегнатата страна на лицето. Въпреки че самата парализа на Бел не е заразна, се счита, че някои типове вирусни инфекции могат да допринесат за нейното развиване. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР