Над 100 председатели на Общински съвети от цялата страна ще

...
Над 100 председатели на Общински съвети от цялата страна ще
Коментари Харесай

Над 100 председатели на общински съвети от цялата страна си дават среща в Пловдив

Над 100 ръководители на Общински препоръки от цялата страна ще бъдат в Пловдив, където ще се организира общото заседание на Националната асоциация на ръководителите на Общински препоръки в Република България /НАПОС-РБ/, което ще се организира на следващия ден в парк-хотел " Империал ". Председателят на Общински съвет Пловдив инж. Александър Държиков, който е и член на управителния съвет на асоциацията, показа, че града ни не за първи път приема представителните на локалните законодатели органи, което е доказателство за водещата ни роля.

По време на форума ще бъде изработен доклад на активността на организацията и ще се одобри бюджета за 2022 година.

" За миналите години Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки в Република България се утвърди като авторитетна неправителствена организация в региона на локалното самоуправление. Проведени бяха голям брой научно–теоретични конференции, тематични полемики, образования, пътуващи семинари и други мероприятия в поддръжка на локалните управляващи и общинските препоръки. “

Това споделя от своя страна Венцислав Спирдонов, ръководител на НАПОС и на Общинския съвет във Велико Търново във връзка идното Общо заседание на организацията.

В годишния си доклад ръководителят на НАПОС акцентира, че измежду главните задания са дейното присъединяване на асоциацията в законотворческия развой на Народно заседание по закони, касаещи локалните управляващи, както и повишение потенциала на локалните парламенти и техните ръководители в най–важните сфери на локалното самоуправление. Сдружението работи по съществени публични дела. Една от концепциите, които се стреми да осъществя е децентрализацията – финансова и институционална. Идеята на ръководителят на НАПОС за финансова децентрализация е ефикасна. Тя планува % от налог общ приход да остава в Общините. Този % да е диференциран по отношение на Брутният вътрешен продукт на жителите на общината.

Към сегашния миг в НАПОС-РБ, която е учредена точно в Пловдив през 2004г., членуват 192 ръководители на Общински препоръки, като броят им годишно се покачва.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР