Над 100 жители на район "Красно село" се организираха в

...
Над 100 жители на район "Красно село" се организираха в
Коментари Харесай

Жители на столичния район Красно село скочиха на кметицата си

Над 100 поданици на регион "Красно село " се проведоха в митинг против кметицата си Росина Станиславова. Те желаеха оставката ѝ пред постройката на районната администрация. Софиянци са недоволни от работата на Станиславова, която завоюва изборите през 2019 година

Поводът за недоволството против Станиславова е, че от началото на пандемията тя отхвърля да приема жители.

Протестът е проведен през Facebook.

Хората изясняват, че са недоволни от свършеното от Станиславова, а последните инспекции, стартирани от антикорупционната комисия КПКОНПИ, е преляло чашата на търпението им.

„ Демократична България “ (ДБ) издигна кметицата, само че сне доверието си от нея, откакто тя отхвърли да върне заплащане, което си бе писала като началник на общинска стратегия. Затова от Демократична България направиха подаяние за същата сума до "SOS детски селища ".

В момента Станиславова е обект на инспекция по няколко посоки от КПКОНПИ. Едно от тях е, че при подписан контракт по социална поръчка за ремонт и реорганизация на транспортна инфраструктурна мрежа в региона с частно сдружение било уговорено 10% от непредвидените разноски за изпълнителя да бъдат “връщани” към длъжностно лице от общинската администрация посредством подставени лица или посредством комерсиално сдружение. Въпросният контракт е на стойност 1 188 000 лева с Данък добавена стойност.

Изясняват се и сигнали на жители за метода на издаване на административни актове, за фиктивни назначения и непозволено разходване на обществени средства за персонално облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Комисията ревизира също дали съответни хора са назначавани за обществени асистенти, без действително да работят. Освен това със заповед на Станиславова по програмата за обществения патронаж били начислени персонални коли, които представяли документи за изразходвано гориво. Колите обаче не били употребявани за разнос на храна. Проверява се и по какъв начин е осъществена програмата “Топъл обяд”, чийто реализатор бил и наемател на общината.

Друго направление на инспекцията били сигнали за облагодетелстване на застрахователна компания и подписан контракт с общината без социална поръчка Това станало, като съзнателно била повишена оценката на застрахованото имущество, с цел да се образува по-висока застрахователна награда. Застраховани били всички коли, в това число и спрените от придвижване.

Станиславова към този момент бе глобена от КПКОНПИ. Единият път бе, че е назначила щерка си по общинска стратегия. Тя бе и в спор на ползи, откакто се самоназначи за началник на плана за грижата за възрастни и хора с увреждания. Антикорупционната комисия я санкции с 15 хиляди лв.. Кметицата нападна решението в Софийския административен съд. Делото започва преди седмица.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР