Над 100 жени са убити от началото на годината във

...
Над 100 жени са убити от началото на годината във
Коментари Харесай

Над 100 жени са убити от мъжете си от началото на годината във Франция

Над 100 дами са убити от началото на годината във Франция - една от европейските страни, най-силно наранени от "феминицида " (убийствата на жени), обвързван с домашното принуждение, оповестява Българска телеграфна агенция.

Серия ограничения срещу това събитие бяха показани във вторник при откриването на тематична кръгла маса в Париж. "Крайна нужда ", написа в заглавие всекидневникът "Либерасион ", на фона на растящите злокобни числа. В събота броят на дамите, убити тази година от своя сателит в живота, доближи 100. А в неделя деветдесетгодишна дама стана 101-ата жертва. Подозира се, че е пребита с бастун от своя 94-годишен брачен партньор.

През 2018 година управляващите са записали 121 убийства на дами, свързани с домашното принуждение. В Европа Франция е измежду страните с максимален брой дами, убити от своя сътрудник, с 0,18 жертви на 100 000 дами, сочат данните за 2017 година, оповестени от Евростат.

Тези убийства са по-малко в Швейцария (0,13), Италия (0,11) и Испания (0,12), само че в Германия са повече - 0,23 на 100 хиляди. "Наши сънароднички, дами, умират през днешния ден в страната ни удушени, намушкани с нож, изгорени живи или пребити. На всеки два-три дни ", съобщи министър-председателят Едуар Филип.

"От епохи насам, тези дами биват погребвани под нашето равнодушие, отказване на казуса, безхаберие и древен мачизъм, нашата некадърност да погледнем в очите този смут ", добави министър председателят. Като опит да се овладее ситуацията, довело по данни на правозащитно съдружие до над 100 смъртни случая от 1 януари насам против 121 публично оповестени за цялата 2018, министър председателят оповести, че от началото на идната година се основават 250 нови места за незабавно настаняване на дами, бягащи от принуждение в фамилиите, и още 750 места за краткотраен престой - мярка, която ще коства 5 милиона евро. Освен това държавното управление ще назначи в съдилищата "специални прокурори-референти " и ще организира опит със правосъдни зали за незабавни случаи, "за да може делата да се завършват за две седмици ". Ще се вкара и процедура жертвите да подават тъжби в болничното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР