Над 100 деца от 6 до 10 години направиха днес

...
Над 100 деца от 6 до 10 години направиха днес
Коментари Харесай

Федерацията по ски даде възможност на десетки деца да направят първите си ски скокове

Над 100 деца от 6 до 10 години направиха през днешния ден първите си ски скокове на мобилната шанца обезпечена от Българската федерация по ски.

Федерацията се включи и в осмото издание на Европейската седмица на спорта пред НДК, като промотира активността си и обезпечи незабравими страсти на децата и родителите им.

Инициатива е на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейския съюз. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което извършва план за отбелязване на Европейската седмица на спорта на национално равнище. Проектът се осъществя с финансиране по Програма „ Еразъм + “ на Европейския съюз.

На пространството в спортното населено място " Beactive " федерацията обезпечи неповторими страсти на малчуганите.

Голямата звезда на зимните ни спортове Алберт Попов също поддържа самодейността. Повече от час Попов беседва с децата, даде подписи и си направи селфи с всички искащи.

Всички почитатели на зимните спортове можеха да беседват и с вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев и шефът на стартовете за Световната купа в Банско Виктор Гичев.

Утре шанцата ще е в Самоков, където с поддръжката на Общината и БФСки всички искащи деца от 6 до 10 години ще могат да създадат първи стъпки в ски скока.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР