Над 100 деца на граждани от балкански страни остават в

...
Над 100 деца на граждани от балкански страни остават в
Коментари Харесай

Над 100 деца на граждани от балкански страни остават в сирийски лагери

Над 100 деца на жители от балкански страни остават в бежанските лагери в Сирия след рухването на халифата на близкоизточната радикална формация „ Ислямска страна “, което е показателно за бавните темпове на репатрация. Това оповестява изданието Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), представено от организация " Фокус ".
„ Най-голямото предизвикателство, пред което са изправени практикуващите на първа линия при директното другарство с завръщащите се, е тяхната липса на знания по отношение на характерните религиозни обичаи, които те са възприели по време на престоя си в Сирия или в лагерите там “, споделя Ирис Луараси, шеф на консултантска компания, която посредством Центъра за сигурност и мир в Албания предлага образование и поддръжка на локалните органи, занимаващи се със завърналите се лица и проблемите на екстремизма.
 Ликвидиран е един от главатарите на „ Ислямска страна ” (СНИМКИ) Ликвидиран е един от главатарите на „ Ислямска страна ” (СНИМКИ)
Един от водачите на терористичната група " Ислямска страна " (ИД) беше погубен в Ирак по време на въздушен удар на ръководената от Съединени американски щати межд...
Работата с техните родственици отвън центъра също е значима, съобщи Луараси пред BIRN, „ за възобновяване на привързаността и ориентиране на членовете на фамилията към това по какъв начин те могат да подкрепят процеса на реинтеграция на завърналите се в своите общности “.
За Албания центърът край Дуръс съставлява първата дребна стъпка в репатрирането на своите жители, в това число деца, родени под властта на „ Ислямска страна “. Но тук, както и в други страни на Балканите, има доста политическо безпокойствие, което води до забавяване в процедурите по връщането на жители от лагерите в североизточна Сирия.
Темата продължава.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР