Над 100 американски военни вече пристигнаха в Румъния, за да

...
Над 100 американски военни вече пристигнаха в Румъния, за да
Коментари Харесай

Над 100 американски военни вече са в Румъния, за да подготвят пристигането на останалите

Над 100 американски военни към този момент дойдоха в Румъния, с цел да обезпечат логистиката по разквартируването на бойците от Съединени американски щати, които следва да дойдат в страната в близко бъдеще, заяви на конференция през днешния ден румънският министър на защитата Василе Дънку, представен от организация Аджерпрес.

По думите му "това значи, че не след дълго ще пристигна и останалата част от войските ". Военният министър посочи, че все още няма решение за точния ден на идването.

Василе Дънку сподели, че от години Румъния е готова за разквартируване на многонационални сили и има доста места, на които може да стане това. "Подготвени сме от дълго време от логистична позиция ", уточни той.

Пентагонът заяви предходната седмица, че 1000 американски военни ще бъдат предислоцирани от Германия в Румъния.

Американският президент Джо Байдън утвърди изпращането на към 2000 американски бойци в Полша и Германия, както и предислоцирането на близо 1000 американски военнослужещи от Германия в Румъния в израз на готовността на Съединени американски щати да защитят съдружниците си от НАТО на фона на рецесията към Украйна, заяви предходната седмица представителят на Пентагона Джон Кърби.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР