Над 10 деца на възраст между 12 и 18 години

...
Над 10 деца на възраст между 12 и 18 години
Коментари Харесай

Спорт сред морските вълни за деца с увреждания от Бургас

Над 10 деца на възраст сред 12 и 18 години от дневен център за деца с увреждания „ Св. Николай Чудотворец “ в Бургас ще се учат да карат сърф на една от най-атрактивните точки за кайтистите -Кайтсърф учебното заведение, ситуирано на Северния плаж, по пътя за Солниците.

Идеята е на спортиста и учител в Гимназията по компютърно програмиране в Бургас, Гергана Стоянова, ккойто е част откайт сърф школата към яхтклуб „ Черноморец “ Бургас.

Инициативата се реализира с поддръжката на Дарик радио и „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД, които обезпечават лакомствата и подаръците за всички участници.



„ Водата, слънцето и морските талази в тази ситуация могат да имат доста благотворно въздействие върху децата. Най-важното обаче е самото наслаждение от този спорт. Вярвам, че всичко това може да подейства позитивно и на децата, и на техните родители. А някои от тях даже могат да се възпламенят по този рисков спорт и ние с наслада ще им помогнем да подобрят уменията си. Главната ни цел обаче с шефа на Центъра, Екатерина Джутева е да им осигурим един летен ден, в който същински да се забавляват. Ще бъде отлично, в случай че се случи и желаеме нашата самодейност да продължи “, показа Гергана Стоянова.

А всички, които желаят да поддържат малчуганите в техните първи стъпки в сърфинга, са добре пристигнали!

През последните години Бургас все по-сериозно се постанова като дестинация за упражняване на рискови спортове, а кайт сърфинга е измежду най-популярните. Скоро бъдещите ни първенци ще станат част от туристическата визитка на града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР